Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 24 do 28 marca 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Spaghetti bolognesse (mąka pszenna, białko mleka, seler)
lub
- DANIE EXTRA: Filet drobiowy po nelsońsku (mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), sałata z jajkiem, rzodkiewką i śmietaną (białko mleka)+ krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Zupa brokułowo-jarmużowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
ŚRODA
- Krem z dyni z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Łazanki z kapustą (mąka pszenna, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Kociołek po cygańsku (mąka pszenna, białko mleka), bułka pita (mąka pszenna) + pierogi ruskie (białko mleka, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa cebulowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kiszonej kapusty