Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 17 do 21 marca 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z omielanego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka)
- Leczo z kiełbasą i pieczywem (mąka pszenna, białko mleka, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Filet z kurczaka zapiekany z mozarellą, pomidorami i bazylią (mąka pszenna, białko mleka) + frytki, surówka wiosenna +zupa z omielanego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka)
WTOREK
- Zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Placek po węgiersku (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Surówka z białej kapusty
ŚRODA
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Pierś z kurczaka po parysku (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
CZWARTEK
- Zupa kalafiorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Naleśniki z serem i owocami (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Łosoś w sosie cytrynowym (białko mleka), łódeczki ziemniaczane, bukiet warzyw+ barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)