Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 10 do 14 marca 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Spaghetti carbonara (mąka pszenna, białko mleka, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Schab nadziewany kabanosem (soja), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), buraczki czerwone + krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Zupa brokułowa z makaronem mała muszelka (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kotlet devolay (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Frytki
- Mix sałat z sosem winegret
ŚRODA
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet na grybowski sposób (mąka pszenna, białko mleka), łódeczki ziemniaczane, surówka Colesław + zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
CZWARTEK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Pieczeń rzymska ze szpinakiem w sosie myśliwskim (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Sałatka z pomidorów, szczypiorku i cebuli
PIĄTEK
- Zupa ogórkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba po grecku (mąka pszenna, seler)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw z sosem czosnkowym (jajka, białko mleka)