Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 3 do 7 marca 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kurczak w miodowym sosie teriyaki z ryżem (mąka pszenna)
- Bukiet warzyw
lub
- DANIE EXTRA: Golonka na kapuście, ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)+ zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Bryzol z boczkiem i cebulką (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kapusty włoskiej (jajka)
ŚRODA
- Żurek z jajkiem i ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Makaron z serem (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Słomiany placek (białko mleka, mąka pszenna) z makrelą, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi+ żurek z jajkiem i ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa cebulowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Filet drobiowy w cieście włoskim (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki opiekane z masłem ziołowym (białko mleka)
- Buraczki z chrzanem
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Fasolka szparagowa zielona
lub
- DANIE EXTRA: Dorsz pieczony w winie, dufinki ziemniaczane, surówka z cukinii + zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)