Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 24 do 28 lutego 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską (mąka pszenna, białko mleka)
- Pomidor ze szczypiorkiem i cebulką czerwoną
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa z dyni z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa brokułowo-jarmużowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet z kurczaka duszony w ziołach (mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy