Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 10 do 14 lutego 2025 roku.
ZESTAW 1
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Szkolna), klasy I-V
- Szkoła Podstawowa nr 2 im. św. Jana Pawła II w Grybowie
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Makaron kokardka z mięsem mielonym (mąka pszenna, białko mleka, seler)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Naleśniki z serem okraszane cukrem pudrem (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet drobiowy po parysku (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Potrawka z biodrówki wieprzowej (mąka pszenna, białko mleka)
- Kluski cięte (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Warzywa gotowane
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa z cukinii z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Paluszki rybne
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kapusty kiszonej
- Kompot wieloowocowy
ZESTAW 2
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Węgierska), klasy VI-VIII
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Naleśniki z serem okraszane cukrem pudrem (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet drobiowy po nelsońsku (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mix sałat z sosem winegret
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Sztuka mięsa z sosem koperkowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Kluski cięte (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Warzywa gotowane
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa z cukinii z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Miruna pod pierzynką szpinakową (białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kapusty kiszonej
- Kompot wieloowocowy