Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 17 do 21 lutego 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb razowy (mąka razowa) i pszenny (mąka pszenna) z masłem, szynka tradycyjna (soja), rzodkiewka, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), makaron z kurczakiem i szpinakiem (mąka pszenna, białko mleka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Gruszka, wafitki zbożowo-ryżowe (mąka pszenna), soczek 100% Tymbark
WTOREK
- ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, chleb wieloziarnisty i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, miód naturalny, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa brokułowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka), pałka z kurczaka, ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), bukiet warzyw, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mandarynka, chałka pleciona (mąka pszenna), herbata z imbirem i cytryną
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Chleb domowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, polędwica sopocka drobiowa (soja), pomidor, ogórek kiszony, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna), pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, talarki (mąka pszenna), woda niegazowana
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb słonecznikowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, ser żółty (białko mleka), szczypiorek, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka), kotlet schabowy (jajka, mąka pszenna), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), kapusta na ciepło, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Jabłko deserowe, wafelek śmietankowy (mąka pszenna, białko mleka), herbata owocowa
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb graham i pszenny (mąka pszenna) z masłem, makrela w pomidorach, ogórek świeży, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, białko mleka, seler, jajka), racuchy z cukrem pudrem i owocami (białko mleka, mąka pszenna, jajka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mus Kubuś do kieszonki, pałeczki kukurydziane, woda niegazowana