Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 24 do 28 lutego 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską (mąka pszenna, białko mleka)
- Pomidor ze szczypiorkiem i cebulką czerwoną
lub
- DANIE EXTRA: Szaszłyki drobiowe (soja), ziemniaki opiekane z masłem ziołowym (białko mleka), sałata masłowa z jajkiem, rzodkiewką i śmietaną (białko mleka) + zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Zupa z dyni z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
ŚRODA
- Zupa brokułowo-jarmużowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Rolada (soja), kluski śląskie (jajka), modra kapusta +zupa brokułowo-jarmużowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
CZWARTEK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Udko pieczone
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (mąka pszenna, białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z porem