Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 17 do 21 lutego 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Makaron z kurczakiem, suszonymi pomidorami i szpinakiem (mąka pszenna, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po góralsku (mąka pszenna, białko mleka, soja), łódeczki ziemniaczane, buraczki czerwone+ zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Zupa brokułowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Roladka z karczku (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw z sosem czosnkowym (białko mleka)
ŚRODA
- Fasolka po bretońsku z pieczywem (seler, białko mleka, soja)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, mix sałat z sosem winegret + fasolka po bretońsku z pieczywem (seler, białko mleka, soja)
CZWARTEK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Kapusta zasmażana (mąka pszenna)
PIĄTEK
- Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Racuchy z cukrem pudrem i owocami (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Łosoś w cytrynowym sosie (białko mleka), ziemniaki z koperkiem (białko mleka), marchew z chrzanem + zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)