Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 10 do 14 lutego 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay (mąka pszenna, jajka, białko mleka), frytki, surówka z kapusty włoskiej (jajka)+ krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Naleśniki z serem okraszane cukrem pudrem (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym (białko mleka, mąka pszenna), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z selera naciowego + barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka)
ŚRODA
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet drobiowy po nelsońsku (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mix sałat z sosem winegret
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Sztuka mięsa z sosem koperkowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Kluski cięte (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Warzywa gotowane
PIĄTEK
Zupa z cukinii z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Miruna pod pierzynką szpinakową (białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kapusty kiszonej