Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 6 do 10 stycznia 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Risotto z kurczakiem w sosie dyniowym (mąka pszenna, białko mleka, seler)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa z zielonego groszku z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kotlet drobiowy panierowany (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Makaron z mięsem mielonym (mąka pszenna, białko mleka, seler)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa kalafiorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Fasolka szparagowa zielona okraszana bułką tartą (białko mleka, mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Krem z soczewicy czerwonej z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Pierogi z serem na słodko (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy