Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 6 do 10 stycznia 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet drobiowy duszony w ziołach (mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z białej i czerwonej kapusty (jajka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy