Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 6 do 10 stycznia 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki opiekane z boczkiem i serem mozarellą (białko mleka, soja), mizeria (białko mleka) + zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
ŚRODA
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet drobiowy po nelsońsku (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z białej i czerwonej kapusty (jajka)
CZWARTEK
- Fasolka po bretońsku z pieczywem (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, mix sałat z sosem winegret + fasolka po bretońsku z pieczywem (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka, soja)
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z chrzanem