Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 9 do 13 grudnia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Ryż z truskawkami (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Kapusta na ciepło (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa dyniowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej (mąka pszenna, białko mleka)
- Surówka z białej kapusty
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, seler, białko mleka, jajka)
- Makaron z pieczonym jabłkiem (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy