Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 2 do 6 grudnia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa ogórkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Karczek duszony (mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Modra kapusta
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa brokułowo-jarmużowa z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, seler, białko mleka, jajka)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet drobiowy (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy