Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 2 do 6 grudnia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb graham i bukowy (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa krakowska drobiowa (soja), pomidor, ogórek kiszony, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), makaron penne z kurczakiem i szpinakiem (białko mleka, mąka pszenna), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mandarynka, talarki (mąka pszenna), herbata malinowa
WTOREK
- ŚNIADANIE: Owsianka na mleku, chleb słonecznikowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, powidło śliwkowe, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa ogórkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), karczek duszony (mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), modra kapusta, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mus ze świeżych owoców /melon żółty, brzoskwinia, jabłko/, chrupki kukurydziane, woda niegazowana
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb wieloziarinisty i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, szynka tradycyjna (soja), papryka żółta, ogórek świeży, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa brokułowo-jarmużowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, waffitki zbożowo-ryżowe (mąka pszenna), soczek 100% Tymbark
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Chleb razowy (mąka razowa) i pszenny (mąka pszenna) z masłem, ser żółty (białko mleka), papryka czerwona, rzodkiewka, herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka), kotlet drobiowy panierowany (mąka pszenna, białko mleka, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), ćwikła, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Kołacz z serem (mąka pszenna, białko mleka), kakao naturalne na mleku
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb słonecznikowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, pasztet pieczony drobiowy (soja), pomidor koktajlowy, ogórek kiszony, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), bukiet warzyw, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Jabłko deserowe, wafelek śmietankowy (mąka pszenna, białko mleka), woda niegazowana