Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 16 do 20 grudnia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler)
lub
- DANIE EXTRA: Żeberka na kapuście, ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka) + zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Zupa pomidorowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Filet z kurczaka w cieście włoskim (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z selerem (jajka)
ŚRODA
- Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Roladka z karczku (mąka pszenna, soja), opiekane ziemniaki (białko mleka) +surówka z kapusty pekińskiej (jajka) + zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
CZWARTEK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw z sosem czosnkowym (białko mleka)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Kapusta z grochem (mąka pszenna)