Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 25 do 29 listopada 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa dyniowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kotlet drobiowy w cieście włoskim (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa marchwiowo-cebulowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Naleśniki z serem i owocami (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa kalafiorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Kluski cięte (mąka pszenna, jajka)
- Mini marchew z wody
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem (mąka pszenna, seler, białko mleka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kiszonej kapusty
- Kompot wieloowocowy