Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 18 do 22 listopada 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krem pomidorowo-paprykowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Risotto z kurczakiem w sosie słodko kwaśnym (mąka pszenna, białko mleka)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa brokułowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Łazanki z kapustą (soja, mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Pałka z kurczaka
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z selera i marchewki
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Fasolka szparagowa
- Kompot wieloowocowy