Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 4 do 8 listopada 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Spaghetti bolognese (białko mleka, mąka pszenna, seler)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Filet drobiowy duszony w ziołach (mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kasza manna z truskawkami (białko mleka, mąką pszenna)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki z czerwone
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kapusty kiszonej
- Kompot wieloowocowy