Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 25 do 29 listopada 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb razowy (mąka razowa) i pszenny (mąka pszenna) z masłem, szynka domowa (soja), ogórek świeży, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka), spaghetti bolognese (białko mleka, mąka pszenna), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Lubisie Miś czekoladowy (mąka pszenna, jajka, białko mleka, orzechy), woda niegazowana ABC
WTOREK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb wieloziarnisty i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, ser żółty (białko mleka), pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa dyniowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), kotlet drobiowy w cieście włoskim (jajka, mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (mąka pszenna, białko mleka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, pałeczki kukurydziane, herbata z miodem
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Chleb graham i pszenny (mąka pszenna) z masłem, parówki z indyka (soja), keczup, ogórek kiszony, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa marchwiowo-cebulowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), naleśniki z serem i owocami (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Gruszka, herbatniki (mąka pszenna), herbata owocowa
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, chleb słonecznikowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, dżem niskosłodzony, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa kalafiorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka), kluski cięte (mąka pszenna, jajka), mini marchew z wody, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Sok Kubuś, paluszki Lajkonik (mąka pszenna), woda niegazowana
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb razowy (mąka razowa) i pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasta jajeczna, szczypiorek, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Drożdżówka z nadzieniem owocowym (mąka pszenna, białko mleka, jajka), woda niegazowana