Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 18 do 22 listopada 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krem pomidorowo-paprykowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Risotto z kurczakiem w sosie słodko – kwaśnym (mąka pszenna, białko mleka)
- Bukiet warzyw
lub
- DANIE EXTRA: Polędwiczki wieprzowe z rozmarynem i jabłkami (mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), bukiet warzyw + krem pomidorowo-paprykowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
WTOREK
- Zupa brokułowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kieszeń ze schabu (mąka pszenna, soja, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Łazanki z kapustą (soja, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, mix sałat z sosem winegret + zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Udko pieczone
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z selera i marchewki
PIĄTEK
- Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Fasolka szparagowa
lub
- DANIE EXTRA: Dorsz w cieście piwnym (mąka pszenna), polenta (mąka pszenna), surówka z selera naciowego + zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)