Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 11 do 15 listopada 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- Zupa z omielanego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Makaron z serem (mąka pszenna, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet schabowy z patelni (mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki z koperkiem (białko mleka), mizeria (białko mleka) + zupa z omielanego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
ŚRODA
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet devolay (jajka, mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Placek po węgiersku (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Surówka z białej kapusty
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Miruna pod pierzynką szpinakową (mąka pszenna, białko mleka), frytki, sałata lodowa z warzywami + barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)