Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 4 do 8 listopada 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Spaghetti bolognese (białko mleka, mąka pszenna, seler)
lub
- DANIE EXTRA: Szaszłyki drobiowe z warzywami (mąka pszenna, soja), łódeczki ziemniaczane, surówka z kapusty włoskiej (jajka)+ krupnik zabielany z natką pietruszki (białko mleka, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Filet drobiowy po nelsońsku (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki opiekane (białko mleka)
- Ratatuj
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Gołąbki w sosie pomidorowym (białko mleka, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Bryzol z boczkiem i cebulką (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki z chrzanem
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kapusty kiszonej