Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 28 października do 1 listopada 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską (mąka pszenna, białko mleka)
- Pomidor z cebulką i szczypiorkiem
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa dyniowa z imbirem groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Kapusta na ciepło (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Żurek z ziemniakami i kiełbasą (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Ryż z truskawkami (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Kotlet drobiowy w panierce panko (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- NIECZYNNE