Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 21 do 25 października 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z ogórkowa z ryżem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Makaron z serem (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa pomidorowa z mini kluseczkami (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Placuszki z dyni (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym (białko mleka, mąka pszenna)
- Risotto z kukurydzą
- Surówka z czerwonej kapusty
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba panierowana (jajka, mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Sałata lodowa z pomidorami koktajlowymi i kolorowymi paprykami
- Kompot wieloowocowy