Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 14 do 18 października 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Barszcz czerwony z uszkami (jajka, seler, mąka pszenna)
- Kasza manna z musem truskawkowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa brokułowo-jarmużowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z groszkiem
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Krem marchwiowo-cebulowy z grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Makaron z pieczonym jabłkiem (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Filet drobiowy po parysku (białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Kalafior w bułce tartej (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa dyniowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kapusty kiszonej
- Kompot wieloowocowy