Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 7 do 11 października 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z omielanego groszku z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Ryż z truskawkami (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Rosół z makaronem literki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Makaron kokardka z mięsem mielonym (mąka pszenna, białko mleka, seler)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Jeżyki drobiowe (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Krem pomidorowo-paprykowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kompot wieloowocowy