Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 7 do 11 października 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb razowy (mąka razowa) i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, pasztet pieczony drobiowy (soja), ogórek kiszony, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), ryż z truskawkami (białko mleka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mandarynka, ciastka maślane (mąka pszenna, jajka), herbata z cytryną i miodem
WTOREK
- ŚNIADANIE: Owsianka na mleku, chleb wieloziarnisty i pszenny (mąka pszenna) z masłem, dżem owocowy niskosłodzony, herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z makaronem literki (seler, mąka pszenna, jajka), kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), buraczki czerwone, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mus Kubuś do kieszonki, talarki (mąka pszenna), woda niegazowana
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb słonecznikowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, polędwica sopocka drobiowa (soja), ogórek świeży, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna, białko mleka), makaron kokardka z mięsem mielonym (mąka pszenna, białko mleka, seler), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Muffinka jogurtowa (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana ABC Junior
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb domowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, jajecznica na maśle (białko mleka), pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa ogórkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), jeżyki drobiowe (białko mleka, jajka, mąka pszenna), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, chrupki kukurydziane, herbata owocowa
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb graham i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, pasta z makreli, rzodkiewka, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Krem pomidorowo-paprykowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka), pierogi leniwe (białko mleka, jajka, mąka pszenna), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Jabłko deserowe, herbatniki (mąka pszenna), woda niegazowana