Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 28 października do 1 listopada 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską (mąka pszenna, białko mleka)
- Pomidor z cebulką i szczypiorkiem
lub
- DANIE EXTRA: Udko faszerowane kapustą kiszoną, ziemniaki opiekane, mizeria (białko mleka) + zupa koperkowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa dyniowa z imbirem groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Kapusta zasmażana (białko mleka)
ŚRODA
- Żurek z jajkiem i kiełbasą (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Schab pod beszamelem (białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Kotlet drobiowy w panierce panko (mąka pszenna, jajka)
- Frytki
- Marchew z jabłkiem
PIĄTEK
- NIECZYNNE