Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 21 do 25 października 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z ogórkowa z ryżem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Makaron z serem (mąka pszenna, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Pieczeń z karczku (białko mleka, mąka pszenna), kluseczki (białko mleka, jajka), buraczki czerwone + zupa ogórkowa z ryżem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa pomidorowa z mini kluseczkami (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pierogi z mięsem (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, sałatka z roszponką i pomidorami + barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
CZWARTEK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym (białko mleka, mąka pszenna)
- Risotto z kukurydzą
- Surówka z czerwonej kapusty
PIĄTEK
- Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba po grecku (seler, mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Sałata lodowa z pomidorami koktajlowymi i kolorowymi paprykami