Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 14 do 18 października 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Barszcz czerwony z uszkami (jajka, seler, mąka pszenna)
- Leczo z cukinią kiełbasą (mąka pszenna, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay (mąka pszenna, jajka), pieczone bataty z rozmarynem oraz kolendrą, mix sałat + barszcz czerwony z uszkami (jajka, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa brokułowo-jarmużowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z groszkiem
ŚRODA
- Krem marchwiowo-cebulowy z grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Makaron z pieczonym jabłkiem (mąka pszenna, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Polędwiczki wieprzowe na placuszkach ziemniaczanych (mąka pszenna, białko mleka, jajka), surówka z włoskiej kapusty (jajka) +krem marchwiowo-cebulowy z grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Filet drobiowy po nelsońsku (białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Kalafior w bułce tartej (mąka pszenna, białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa dyniowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kapusty kiszonej