Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 30 września do 4 października 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa z cukinii z ryżem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Filet z kurczaka duszony w ziołach (mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z włoskiej kapusty (jajka)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Krem z dyni z imbirem i grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z mini kluseczkami (mąka pszenna, jajka, białko mleka, seler)
- Karczek duszony
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Racuchy z jabłkiem okraszane cukrem pudrem (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy