Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 23 do 27 września 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z soczewicy czerwonej z zacierką (białko mleka, seler, mąka pszenna, jajka)
- Risotto z kurczakiem w sosie śmietanowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Bitki schabowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki z papryką czerwoną
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Naleśniki z serem i musem truskawkowym (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pieczeń rzymska (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Sałatka z pomidorów
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z marchwi i pora
- Kompot wieloowocowy