Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 16 do 20 września 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą (mąka pszenna, białko mleka)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa z brokułowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Filet drobiowy w cieście włoskim (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna)
- Kasza manna z truskawkami (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pałka z kurczaka
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Fasolka szparagowa okraszana bułą tartą (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Krem z dyni z rumianymi grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Makaron z pieczonym jabłkiem (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy