Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 9 do 13 września 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Makaron kokardka z mięsem mielonym (białko mleka, mąka pszenna, seler)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa z cukinii z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pierś z kurczaka po parysku (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Krem z soczewicy czerwonej z grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Schab w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Ryba panierowana(mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mini marchew z wody
- Kompot wieloowocowy