Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 2 do 6 września 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- OTWARCIE NOWEGO ROKU SZKOLNEGO
WTOREK
- Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka wiosenna z oliwą z oliwek
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Krem z dyni z rumianymi grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Kluski cięte (mąka pszenna, jajka)
- Surówka z czerwonej kapusty
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Kotlet drobiowy panierowany (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pierogi z serem na słodko (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy