Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 30 września do 4 października 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb wieloziarnisty i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa krakowska drobiowa (soja), sałata lodowa, rzodkiewka, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna), spaghetti bolognese (białko mleka, mąka pszenna, seler), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Drożdżówka z nadzieniem owocowym (mąka pszenna, jajka), słupki papryki czerwonej, woda niegazowana ABC Junior
WTOREK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb słonecznikowy i bułkowy z masłem, pasta z sera białego i awokado (białko mleka), pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa z cukinii z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), filet z kurczaka duszony w ziołach (mąka pszenna), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z włoskiej kapusty (jajka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, wafle ryżowe, herbata owocowa
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb wieloziarnisty i pszenny (mąka pszenna) z masłem, szynka tradycyjna (soja), ogórek kiszony, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Krem z dyni z imbirem i grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja), pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Sałatka owocowa /melon żółty, jabłko, brzoskwinia/, wafelek śmietankowy (mąka pszenna, białko mleka), herbata z cytryną
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, chleb graham i pszenny (mąka pszenna) z masłem, miód naturalny, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa koperkowa z mini kluseczkami (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), karczek duszony, ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), mizeria (białko mleka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Sok Kubuś pet, paluszki Lajkonik (mąka pszenna), woda niegazowana
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, tuńczyk w sosie własnym, ogórek świeży, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka), racuchy z jabłkiem okraszane cukrem pudrem (białko mleka, jajka, mąka pszenna), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Brzoskwinia, pałeczki kukurydziane, woda niegazowana