Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 23 do 27 września 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z soczewicy czerwonej z zacierką (białko mleka, seler, mąka pszenna, jajka)
- Risotto z kurczakiem w sosie śmietanowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Surówka z kapusty pekińskiej
lub
- DANIE EXTRA: Pierś z indyka w płatkach kukurydzianych (białko mleka, mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z kapusty pekińskiej + zupa z soczewicy czerwonej z zacierką (białko mleka, seler, mąka pszenna, jajka)
WTOREK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Rolada ze schabu (soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki z papryką czerwoną
ŚRODA
- Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Naleśniki z serem i musem truskawkowym (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay (mąka pszenna, jajka, białko mleka), łódeczki ziemniaczane, mizeria (białko mleka) + zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pieczeń rzymska ze szpinakiem w sosie myśliwskim (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Sałatka z pomidorów, szczypiorku i cebuli
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Frytki
- Surówka z marchwi i pora