Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 16 do 20 września 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą (mąka pszenna, białko mleka)
- Bukiet warzyw
lub
- DANIE EXTRA: Polędwiczka wieprzowa z rozmarynem i jabłkami (białko mleka, mąka pszenna), ziemniaki w mundurkach, sałata lodowa z warzywami +zupa pomidorowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa z brokułowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Filet drobiowy w cieście włoskim (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna)
- Cepeliny na kapuście (mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po góralsku (białko mleka), frytki, sałatka z grillowanej cukinii, bakłażana z suszonymi pomidorami (białko mleka) + zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kogut na szpadce (soja) pałeczka
- Opiekane ziemniaki
- Fasolka szparagowa okraszana bułą tartą (mąka pszenna, białko mleka)
PIĄTEK
- Krem z dyni z rumianymi grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Makaron z pieczonym jabłkiem (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Słomiany placek (mąka pszenna, jajka) z makrelą wędzoną, surówka z białej kapusty, marchewki i pietruszki + krem z dyni z rumianymi grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)