Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 9 do 13 września 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Bigos z kiełbasą i pieczywem (mąka pszenna, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku (białko mleka, soja), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), ratatuj warzywne + krupnik zabielany z natką pietruszki (białko mleka, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa z cukinii z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pierś z kurczaka po parysku (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw z sosem czosnkowym (białko mleka)
ŚRODA
- Krem z soczewicy czerwonej z grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, mix sałat z sosem winegret + krem z soczewicy czerwonej z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
CZWARTEK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Schab pod beszamelem (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Ślimaczki rybne zawijane z warzywami w sosie cytrynowym (mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mini marchew