Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 2 do 6 września 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z ryżem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Spaghetti carbonara (białko mleka, seler, mąka pszenna, jajka, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Grillowany filet z kurczaka, ziemniaki opiekane z ziołami, kalafior z brokułem okraszany bułka tartą (białko mleka, mąka pszenna) + zupa ogórkowa z ryżem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Cukinia faszerowana mięsem mielonym (mąka pszenna)
- Risotto z warzywami (białko mleka)
- Surówka wiosenna z oliwą z oliwek
ŚRODA
- Krem z dyni z rumianymi grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Kluski cięte (mąka pszenna, jajka)
- Surówka z czerwonej kapusty
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Kotlet drobiowy panierowany (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pierogi z serem na słodko (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (jajka, mąka pszenna), frytki, surówka z pora + barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)