Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 26 do 30 sierpnia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym (białko mleka, mąka pszenna), ziemniaki w mundurkach, ratatuj + krupnik zabielany z natką pietruszki (białko mleka, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Rosół z makaronem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Cordon blue (mąka pszenna, białko mleka, soja, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
ŚRODA
- Zupa szpinakowo-brokułowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Krokiety po meksykańsku (białko mleka, mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), bukiet warzyw z sosem czosnkowym (białko mleka, jajka) +zupa szpinakowo – brokułowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Placek po węgiersku (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Surówka z białej kapusty i koperku
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Frytki
- Mix sałat z sosem winegret