Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 12 do 16 sierpnia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Kurczak w miodowym sosie teriyaki z ryżem (mąka pszenna, soja)
- Warzywa na patelnię
lub
- DANIE EXTRA: Roladki schabowe z bazyliowym pesto i suszonymi pomidorami (mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki opiekane, sałata masłowa z jajkiem i rzodkiewką (białko mleka) + zupa ogórkowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Karczek po królewsku (mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Fasolka szparagowa okraszana w bułką tartą (białko mleka, mąka pszenna)
ŚRODA
- Żurek z kiełbasą i pieczywem (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay (białko mleka, jajka, mąka pszenna), młode ziemniaki z koperkiem (białko mleka), mizeria (białko mleka) + żurek z kiełbasą i pieczywem (śmietana, seler, mąka pszenna, soja)
CZWARTEK
- NIECZYNNE
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kiszonej kapusty