Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 15 do 19 lipca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Chleb razowy (mąka razowa) i pszenny (mąka pszenna) z masłem, szynka tradycyjna (soja), ogórek kiszony, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa kalafiorowa z makaronem (seler, białko mleka, mąka pszenna), gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską (białko mleka, seler, mąka pszenna), pomidor ze szczypiorkiem, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Kołacz z serem (mąka pszenna, jajka, białko mleka), soczek 100% Tymbark z rurką
WTOREK
- ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, chleb słonecznikowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, miód naturalny, herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka), kotlet drobiowy po parysku (mąka pszenna, jajka), risotto, surówka z kapusty włoskiej (jajka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Arbuz, talarki (mąka pszenna), woda niegazowana
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Chleb domowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, pasta z tuńczyka, ogórek świeży, rzodkiewka, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa neapolitańska z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), pulpety mielone w sosie (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), buraczki czerwone, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mus Kubuś do kieszonki, pałeczki kukurydziane, herbata z cytryną
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Chleb razowy (mąka razowa) i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, pasztet drobiowy pieczony (soja), szczypiorek, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka), pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, białko mleka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Sałatka owocowa /winogrono ciemne, melon żółty, kiwi/, ciastka maślane (białko mleka, mąka pszenna), woda niegazowana
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty i pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasta z twarożku i awokado (białko mleka), papryka czerwona, sałata zielona, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa marchwiowo-cebulowa z zacierką (białko mleka, seler, mąka pszenna, jajka), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, wafle lekkie (mąka pszenna), woda niegazowana