Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 29 lipca do 2 sierpnia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym (białko mleka, seler, mąka pszenna, jajka)
- Makaron z kurczakiem w sosie czosnkowo-śmietanowym ze szpinakiem (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku (mąka pszenna, jajka, soja, białko mleka), frytki, mix sałat+zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym (białko mleka, seler, mąka pszenna, jajka)
WTOREK
- Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
ŚRODA
- Zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Placek po węgiersku (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Surówka z białej kapusty
CZWARTEK
- Rosół z mini kluseczkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Karczek po królewsku (białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Fasolka szparagowa okraszana bułką tartą i masłem (mąka pszenna, białko mleka)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Ryba panierowana (jajka, mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z porem