Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 15 do 19 lipca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa kalafiorowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską (mąka pszenna, białko mleka, seler)
- Pomidor z cebulką i szczypiorkiem
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet drobiowy po parysku (mąka pszenna, jajka)
- Risotto
- Surówka z kapusty włoskiej (jajka)
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pulpety mielone w sosie (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
CZWARTEK
- Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Pierogi ruskie (białko mleka, jajka, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Roladka ze schabu (soja), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (mąka pszenna, białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa marchwiowo – cebulowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kapusty kiszonej