Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 8 do 15 lipca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Leczo z kiełbasą i pieczywem (mąka pszenna, soja, pomidor)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet drobiowy po nelsońsku (jajka), ziemniaki opiekane, sałata masłowa z jajkiem i rzodkiewką (białko mleka) + zupa ogórkowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Roladka z karczku (soja)
- Kluski cięte (mąka pszenna, jajka)
- Surówka z czerwonej kapusty
ŚRODA
- Krem z soczewicy czerwonej z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Naleśniki z serem i owocami (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, mix sałat z sosem winegret + krem z soczewicy czerwonej z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
CZWARTEK
- Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet po szwajcarsku (mąka pszenna, jajka, białko mleka, soja)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z cukinii (jajka)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Miruna pod pierzynką
- Frytki
- Brokuł z wody