Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 10 do 14 czerwca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Kasza manna z musem truskawkowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Surówka Colesław
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa brokułowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Filet z kurczaka duszony w ziołach (mąka pszenna)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Krem pomidorowo-paprykowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Naleśniki z serem i musem czekoladowym (jajka, mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy