Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 10 do 14 czerwca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa z zielonego groszku z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kotlet drobiowy panierowany (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Rosół z makaronem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Pałeczka z kurczaka
- Risotto
- Fasolka szparagowa okraszana bułką tartą i masłem (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z czerwonej i białej kapusty (jajka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa z ciecierzycy z rumianymi grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Pierogi leniwe (jajka, mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy